Michel Galjee, bestuursvoorzitter van Gelre ziekenhuizen, moet grote keuzes maken voor de ziekenhuizen in Zutphen en Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Galjee, bestuursvoorzitter van Gelre ziekenhuizen, moet grote keuzes maken voor de ziekenhuizen in Zutphen en Apeldoorn. © Kevin Hagens

Hoe Gelre worstelt met de toekomst van afdelingen in het ziekenhuis in Zutphen: ‘Elders misschien beter af’

Het verdwijnen van de Intensive Care of Spoedeisende Hulp, het afschalen tot een weekziekenhuis of het verdwijnen van banen. Al wekenlang gaan vele geruchten rond over het ziekenhuis in Zutphen. Gelre ziekenhuizen zelf hield er tot dusverre de kaken over op elkaar. Tot nu. Bestuursvoorzitter Michel Galjee kijkt naar de toekomst van het ziekenhuis.

  1. Hoe Coen (45) uit Lochem de bergen en vulkanen van Mexico trotseert: ‘Hoop dat de meren zichtbaar zijn’
    PREMIUM

    Hoe Coen (45) uit Lochem de bergen en vulkanen van Mexico trotseert: ‘Hoop dat de meren zichtbaar zijn’

    ,,Eerlijk: een hike als dit is inmiddels echt een eitje voor me”, roept Coen van den Akker (45), en loopt met ferme pas door. We bevinden ons bovenop de Mexicaanse vulkaan Nevado de Toluca, op ruim 4600 meter hoogte. De ijle lucht maakt ademen lastig, de uitzichten maken dat echter goed en zijn letterlijk adembenemend. Van den Akker, afkomstig uit het Lochemse buurtschap Groot Dochteren, is toergids bij zijn eigen Naranja Tours. En is gevestigd in Mexico Stad.