Rentmeester Jacques Duivenvoorden op de Gorsselse Heide.
Volledig scherm
PREMIUM
Rentmeester Jacques Duivenvoorden op de Gorsselse Heide. © jan houwers

Hondenpoep rampzalig voor koeien op Gorsselse Heide: handhavers komen in actie

De geur van honden brengt herten in de war, de poep van onze trouwe viervoeter is slecht voor grazende koeien en libellen hebben last van vreemde stoffen in de vennetjes: zomaar drie voorbeelden van menselijke inmenging die de natuur stevig verstoren. Toezichthouders van de provincie gaan proberen die invloed te beperken, onder meer op de Gorsselse Heide.

 1. Opa van schrijfster Lieke Noorman sjoemelde in Zutphen met geld van de bank: ‘Maar hij was geen kille oplichter’
  PREMIUM

  Opa van schrijf­ster Lieke Noorman sjoemelde in Zutphen met geld van de bank: ‘Maar hij was geen kille oplichter’

  Aan het paradijselijke leven van de familie Lawerman aan de Jacob Damsingel in Zutphen kwam in 1932 een abrupt einde. Vader Foppe werd opgepakt vanwege financieel gesjoemel bij de toenmalige Spaarbank aan de Schupstoel én geldelijk gerommel bij de Bond tegen Drankmisbruik, de Volksbond. Foppe Lawerman verdween voor anderhalf jaar achter de tralies, de fraaie woning aan de Jacob Damsingel werd verzegeld en de inboedel werd verkocht.
 2. Natuurmonumenten tegen komst van zonneparken in Hall: ‘Moet beter onderzoek gedaan worden’
  PREMIUM

  Natuurmonu­men­ten tegen komst van zonnepar­ken in Hall: ‘Moet beter onderzoek gedaan worden’

  Na protest van omwonenden, behoort Natuurmonumenten nu ook tot de groep die tegen de zonneparken in Hall is. De natuurbeheerder is tegen de komst van vijf van de negen initiatieven voor zonneparken in Brummen. Volgens Natuurmonumenten is er onvoldoende onderzoek gedaan naar de mogelijk nadelige effecten van de zonnevelden op flora en fauna. ,,Dit gaat geheid tot niet goed doordachte keuzes leiden.”