Koks van Ezherwold Guido Schurink (r) en Bram Holland (m) laden samen met medewerkers van het leger Des Heils de luxe broodjes en salades uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Koks van Ezherwold Guido Schurink (r) en Bram Holland (m) laden samen met medewerkers van het leger Des Heils de luxe broodjes en salades uit. © Arjan Gotink

Hotel Ehzerwold uit Almen biedt bewoners van Leger des Heils een luxe lunch, ‘zij moeten ook dag in dag uit op hun kamer blijven’

Ondanks deze barre tijden konden mensen die in Eefde hulp krijgen van het Leger des Heils vandaag genieten van een luxeuze lunch. Met dank aan de koks van Hotel Landgoed Ehzerwold. ,,Het is fijn als we hier mensen blij kunnen maken. En het zijn niet de laatste restjes, het is allemaal vers.’’

Terwijl chef-kok Bram Holland de balans opmaakte in zijn keuken, kwam hij al snel tot de conclusie dat het hotel in Almen een behoorlijk overschot aan eten had. Zonde om weg te gooien nu ook alle hotels moeten sluiten. Lang hoefde hij niet na te denken over een alternatieve eindbestemming van het eten: het Leger des Heils in Eefde.

  1. Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolutie
    PREMIUM

    Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolu­tie

    Nog niet zo lang geleden dronken Nederlanders voornamelijk pils. Thuis een halveliterfles of vers getapt in de kroeg. Sinds de ‘bierrevolutie’ is ontketend, verzuipen we zowat in de keuzes voor speciaalbieren en alcoholvrije varianten. De verkoop hiervan stijgt voor het tiende jaar op rij. Maar wat weten we ervan? Het is de heilige missie van bierdeskundige Alain Schepers uit Ruurlo om de achtergebleven kennis over de rijke wereld van het gerstenat op te vijzelen. ,,Je kunt het als zendelingenwerk beschouwen.’’