Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Zutphen heeft de vangrail in de bocht van de Oude IJsselbrug vervangen voor stevige houten bielzen. © Ronny te Wechel

‘Houten bielzen Oude IJsselbrug niet mooi, maar vooral functioneel’

Fraai is het niet, maar het voorkomt schade aan de Oude IJsselbrug. Zo kondigde wethouder Annelies de Jonge maart dit jaar de houten bielzen in de bocht bij de Oude IJsselbrug aan. De werkzaamheden aan de nieuwe constructie zijn afgelopen week afgerond, de kosten bedragen 72.000 euro.

De gemeente Zutphen heeft de houten bielzen geplaatst bij de westelijke op– en afrit van de Oude IJsselbrug, aan de kant van De Hoven. De schade aan de aanbrug, die de toeloop naar de boogbrug vormt, werd de gemeente te gortig en dus kwamen er maatregelen. Op dit stuk vliegen automobilisten opvallend vaak uit de bocht, met schade aan de Oude IJsselbrug tot gevolg. De bielzen moeten de brug nu beschermen.

 1. Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenenstrop
  poll

  Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenen­strop

  De sloopkogel door Theater Hanzehof óf een noodzakelijke miljoenenrenovatie met grote financiële gevolgen. De gemeenteraad van Zutphen staat volgende maand voor een moeilijke beslissing. Kiest Zutphen ervoor om het theater te laten bestaan, dan zal dat ten koste gaan van andere voorzieningen of organisaties die op dit moment subsidie krijgen. Geld voor de zo’n 10 miljoen euro kostende renovatie is er immers niet.
 2. Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’
  PREMIUM

  Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’

  De Zutphense Wendy Marsman vond op 3 augustus 2011 haar dode 2-jarige zoontje Lennart. Hij lag op zijn kamer, in zijn bedje. Doodsoorzaak: onbekend. Het label: wiegendood. Wendy's eerste reactie: opluchting. Zie je wel, ik ben niet gek. Want ze wist het vanaf Lennarts geboorte bijna zeker: dit kind blijft niet lang bij ons. ,,Dat was een heel sterk gevoel, niet op feiten gebaseerd. Een soort intuïtie.’’ Op 8 december verschijnt Wendy's boek De Laatste Kus.