Volledig scherm
PREMIUM
Huisnummerbordjes langs de N348 moeten het duidelijker maken waar inritten zijn langs de provincieweg. © Rens Hulman

Huisnummerbordjes pal naast de weg moeten provincieweg tussen Deventer en Zutphen veiliger maken

De opritten van de provincieweg N348 tussen Deventer en Zutphen moeten zichtbaarder worden. Volgens de provincie Gelderland doen zich te vaak gevaarlijke situaties voor als mensen de provincieweg op- of afdraaien. Om de verkeersveiligheid op de Zutphenseweg te verbeteren plaatst de provincie huisnummerbordjes pal naast de weg.

Zwarte paaltjes met een opvallend wit huisnummerbordje. In de berm tussen de autoweg en beide fietspaden moeten deze paaltjes ervoor zorgen dat er minder vaak gevaarlijke situaties op de N348 tussen Gorssel en Eefde plaatsvinden. In opdracht van de provincie Gelderland zijn er tientallen paaltjes pal naast de weg geplaatst.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.