Bewoners van de Boxtartstraat in Zutphen zijn de renovatie van woonbedrijf Ieder1 aan hun woning zat. Nieuw geplaatste ramen sluiten niet goed, gaten in kelders zorgen voor binnenstromend regenwater en de woningen zijn volgens hen slechter geïsoleerd dan voor de start van de renovatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de Boxtartstraat in Zutphen zijn de renovatie van woonbedrijf Ieder1 aan hun woning zat. Nieuw geplaatste ramen sluiten niet goed, gaten in kelders zorgen voor binnenstromend regenwater en de woningen zijn volgens hen slechter geïsoleerd dan voor de start van de renovatie. © Jeroen Jazet

Huurbewoners Boxtartstraat in Zutphen zijn renovatie aan hun woning beu: ‘Er zijn zelfs foto’s beschadigd’

Meerdere bewoners van de Boxtartstraat in Zutphen zijn de renovaties aan hun huurwoningen zo zat, dat ze hun klachten bundelen en broeden op een schadeclaim richting Ieder1. Dat woonbedrijf laat de woningen in de straat verduurzamen. De manier waarop leidt tot frustraties bij bewoners.

 1. Noodkreet uit Zutphen op weg naar meer acceptatie voor LHBTI’ers: ‘Wie wil mij helpen?’
  PREMIUM

  Noodkreet uit Zutphen op weg naar meer acceptatie voor LHBTI’ers: ‘Wie wil mij helpen?’

  ‘Ik wil nooit meer dat Zutphen in het nieuws komt als intolerante stad.’ De uitspraken van burgemeester Annemieke Vermeulen logen er vorig jaar niet om tijdens de nieuwjaarsreceptie van Zutphen. Acceptatie van alle seksuele geaardheden werd door de burgemeester zelfs tot hét thema van het jaar benoemd, nadat meerdere LHBTI’ers uit Zutphen hun zorgen uitten in de Stentor. Hoe staat het er een jaar later voor?
 1. Wisselvallig en onstuimig weer op komst
  Play

  Wisselval­lig en onstuimig weer op komst

 2. Segers over voltooid leven: 'Mensen op humane manier helpen is plicht samenleving'
  Play

  Segers over voltooid leven: 'Mensen op humane manier helpen is plicht samenle­ving'