Inbreker oog in oog met agenten tijdens leegroven telefoonwinkel

videoEen inbreker is afgelopen nacht op heterdaad betrapt bij een telefoonwinkel in het centrum van Zutphen. Dankzij alerte buurtbewoners was de politie dusdanig snel, dat de man nog binnen bezig was toen agenten al voor de deur stonden.

Omwonenden werden rond 03.15 uur gewekt door flink wat lawaai in de straat. Toen ze buiten gingen kijken zagen ze hoe een man, die via een gat in de glazen deur naar binnen was gekomen, in de winkel The SmartPhone stond.

De buren belden 112 en binnen no time stond de politie voor de deur. De inbreker was op dat moment nog in de winkel aanwezig. Zo stond hij ineens oog in oog met agenten. Hij kon niet veel anders dan zich, aldus agenten ter plaatse, rustig over te geven. 

Gat te klein

Omdat het gat in de glazen deur relatief klein was, vond de politie het onveilig om daar zelf doorheen te kruipen of de man daardoor terug te laten komen. De brandweer werd daarom nog ingeschakeld om een stuk uit de deur te zagen zodat er een grotere opening ontstond. De inbreker werd vervolgens aangehouden.

In en buiten de winkel stonden twee grote tassen vol telefoonaccessoires. Deze zijn door de politie veiliggesteld. De schade aan de pui is fors; één deur moet vervangen worden.

Volledig scherm
De inbreker kon niets anders dan zich overgeven. © Wijkagent Noordveen Zutphen
Volledig scherm
De schade aan de winkel is fors na de inbraak. De inbreker kwam via een gat in de glazen deur binnen. © Rens Hulman / News United
  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.