Volledig scherm
PREMIUM
Jasmien de Wit (14) maakt samen met haar hulptroepen een keten van waxinelichtjes om de deelnemers aan de Roparun op weg naar Zutphen te ondersteunen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Jasmien (14) uit Zutphen verlicht deelnemers Roparun met duizend waxinelichtjes

De jaarlijkse Roparun, de Europese estafetteloop waarvan de opbrengst is bedoeld om kankerpatiënten te steunen, deed in de nacht van zondag op maandag traditiegetrouw Zutphen aan. Wat een happening was het. Onder meer dankzij de Zutphense scholiere Jasmien de Wit en haar hulptroepen.

Zutphen ligt op de route tussen Hamburg en Rotterdam. In de nachtelijke uren komen de tientallen lopers door de stad. Bij de gemeentegrens met Lochem, waar de Almenseweg overgaat in de Kapperallee, troffen ze meteen de eerste waxinelichtjes aan weerszijden van het brede fietspad dat naar Warnsveld leidt. Jasmien de Wit (14) uit Zutphen had ze daar met haar vader Zweitse, moeder Marianne, vriendin Noora en twee buren neergezet. Duizend in totaal.

  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.