Johan Elfrink uit Oeken deed als vrachtwagencoureur mee aan de Africa Eco Race, de tegenhanger van de Dakar Rally. Johan naast zijn oude truck, die nu als service wagen dient.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Elfrink uit Oeken deed als vrachtwagencoureur mee aan de Africa Eco Race, de tegenhanger van de Dakar Rally. Johan naast zijn oude truck, die nu als service wagen dient. © Arjan Gotink

Johan (63) uit Oeken gooit hoge ogen in Afrika met Mercedes-truck vol slimme snufjes

De coureur is terug, hij ging met het vliegtuig. Zijn truck nog niet, die is met de boot. ,,Dinsdag haal ik hem op in Rotterdam”, zegt Johan Elfrink (63). Nadat de Africa Eco Rally 2020 zondag was afgelopen, plakte hij nog twee dagen Senegal aan zijn verblijf in Afrika vast. ,,Ik had er wel een week willen blijven.”

 1. Kunstgras dat bijna culinair klinkt: FC Zutphen speelt (straks) op een bedje van kurk met gemalen olijfpit
  PREMIUM
  Met video

  Kunstgras dat bijna culinair klinkt: FC Zutphen speelt (straks) op een bedje van kurk met gemalen olijfpit

  Voetbalclub FC Zutphen strooit geen gemalen autobanden meer op het kunstgras, maar gaat spelen op kurk met olijfpit. Het klinkt culinair, maar het is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van kunstgras. De zwarte rubberkorrels zullen op termijn om milieuredenen verboden worden. De nu soms al gebruikte kurkkorrel blijkt niet goed genoeg. Dus FC Zutphen doet er een ingrediëntje bij.
  Zutphen