Tussen lantaarnpalen bij het station van Vorden hebben onverlaten zaterdagnacht een stuk doorzichtig plastic folie gespannen. De wijkagent haalde het zondagmorgen weer weg.
Volledig scherm
PREMIUM
Tussen lantaarnpalen bij het station van Vorden hebben onverlaten zaterdagnacht een stuk doorzichtig plastic folie gespannen. De wijkagent haalde het zondagmorgen weer weg. © de Stentor

Jongerenwerk en politie druk met vandalisme jongeren bij station Vorden

De gemeente en de politie zetten extra mankracht in om de mensen in de kraag te vatten die afgelopen weekend bij het station hakenkruizen op de weg plakten en folie over de weg spanden. ,,De zaak is volop in onderzoek", zegt een gemeentewoordvoerster.

Volgens Ellen Somsen van de gemeente Bronckhorst is het vandalisme van enkele jongeren in het stationsgebied al langer een probleem en heeft het de volledige aandacht van de wijkagent van de politie, het jongerenwerk en de gemeente.

  1. Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’
    PREMIUM

    Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’

    Stoppen op je hoogtepunt. Sporters doen het wel eens. Voldaan, op waardige wijze. De Zutphense Marion Traas (50) stopt óók op haar hoogtepunt, met ontmoetingscentrum 't Atrium. Waardig. Maar voldaan? Verre van. Ze móét de deur van haar populaire zaak dichtdoen. Vanwege corona en de daaruit voortvloeiende maatregelen. Haar hart bloedt. ,,De zaak liep als een tierelier. Ik ging eindelijk geld verdienen. Maar met de anderhalvemeterregel kan ik maximaal acht mensen ontvangen. Te weinig, ik zou alleen maar geld gaan verliezen.’’