Volledig scherm
PREMIUM
Rob Weimer van de Bomenstichting Zutphen voor paardenkastanjebomen op het 's-Gravenhof die binnen afzienbare tijd moeten worden gekapt. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Kastanje verdwijnt uit straatbeeld van Zutphen

Tientallen paardenkastanjebomen worden gekapt in Zutphen. Bij een derde van deze bomen in de gemeente Zutphen is de kastanjebloedingsziekte vastgesteld. Een deel kan hersteld worden, maar hiermee wordt kap slechts een paar jaar uitgesteld.

Langzaam maar zeker verdwijnt de kastanjeboom uit Zutphen. Van de 331 beeldbepalende bomen in de gemeente hebben er 97 de kastanjebloedingsziekte. Reusachtige bomen die niet meer te redden zijn. Na het kappen van de bomen plaatst de gemeente nieuwe bomen terug. Voordat deze bomen een vergelijkbare grootte hebben bereikt zijn er tientallen jaren tot meer dan honderd jaar voorbij. 

  1. Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familiekamer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’
    PREMIUM
    video

    Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familieka­mer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’

    Op bezoek bij papa in de bajes kan voor kinderen doodeng zijn. Niet vanwege papa, maar door de onpersoonlijke bezoekruimte met al die grote kerels. De gevangenis in Zutphen vindt het belangrijk dat vaders contact met hun kinderen houden. Want zij hoeven niet gestraft te worden voor de fout van hun ouder. Daarom is er nu de familiekamer, waarin het gezin samen kan zijn zonder toezicht. De Stentor neemt een kijkje.