Kerstpakketten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielrenners

VideoTopwielrenner Tom Dumoulin pakt over ruim een maand verlekkerd een van de circa 15.000 kerstpakketten uit die door Hedi over onze aardbol worden gestuurd. De kersthectiek is begonnen bij het kleine Zutphense bedrijf. In het magazijn stopt een team inpakkers dagelijks van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat romige kaasjes, flessen wijn en andere lekkernijen in dozen. ‘Operatie kerstpakket’ is nog steeds een logistieke uitdaging.

Dumoulin staat nog tot het einde van dit jaar onder contract bij Team Sunweb, een van de vaste klanten van Hedi (afkorting van hebbedingetjes). Het familiebedrijf van Anouschka en Edwin Wolfhagen werkt al geruime tijd met de gerenommeerde wielerploeg. ,,Sunweb kwam via mond-tot-mondreclame bij ons terecht voor kerstpakketten’’, zegt Edwin. ,,Zij hebben renners over de hele wereld. We krijgen kort voor kerst van Sunweb een wensen- en adressenlijst voor de pakketten. Daarna gaan de pakketten naar de renners en het andere personeel. We sturen de pakketten voor Sunweb de hele wereld over, tot in Australië en Noord-Amerika.’’

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.