Bezoekers bekijken de beste inzendingen van de kunstwedstrijd ter ere van schilder Jan Mankes.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers bekijken de beste inzendingen van de kunstwedstrijd ter ere van schilder Jan Mankes. © Jeroen Jazet

Kunsttentoonstelling in Eerbeek ter ere van schilder Jan Mankes: ‘Niet dat er een echte hangt, die verzekering kunnen wij niet betalen’

Bij lang niet iedereen gaat een belletje rinkelen bij de naam Jan Mankes. De schilder die al op 30-jarige leeftijd overleed in Eerbeek staat bekend om zijn realistische werken. Om zijn overlijden - dit jaar een eeuw geleden - te herdenken, werd er een kunstwedstrijd uitgeschreven. De beste inzendingen hangen sinds dit weekend in De Kruiskerk in Eerbeek. ,,Ik zag laatst een vrij groot schilderij van Mankes dat voor veel geld is verkocht.”

  1. Dit vergeten park in Zutphen moet weer een oase van groen worden, maar hoe?
    PREMIUM
    video

    Dit vergeten park in Zutphen moet weer een oase van groen worden, maar hoe?

    Vlieg je met een helikopter over het gebied of kijk je via satellietbeelden op internet naar het terrein dan zie je een grote vlakte vol groen. Sta je op het terrein zelf, dan merk je er weinig van. Qua naam heeft het Emerpark in Zutphen de allure van een stadspark, qua beleving nog allerminst. Daar moet verandering in komen, vindt de gemeente Zutphen. Het gebied tussen de IJssel, de Zuidwijken, Helbergen, het Waterkwartier en de Den Elterweg (N348) moet omgetoverd worden tot een oase van groen, midden in de stad.