Volledig scherm
PREMIUM
Lachgaspatronen op straat, foto ter illustratie © ANP

Lachgas in de ban in gemeente Brummen

Lachgaspatronen op straat zijn als het aan Alex van Hedel ligt snel verleden tijd. De burgemeester laat de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) veranderen. Met de aanpassing wordt gebruik van lachgas verboden.

Gebruikers van lachgas die overlast veroorzaken op straat kunnen als het aan burgemeester Alex van Hedel ligt snel worden aangepakt. Op dit moment is het voor politie en handhavers nog niet mogelijk om op te treden tegen lachgas omdat de drugs nog onder de Warenwet valt en verkoop nog is toegestaan. Door een verbod in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is het wel mogelijk in te grijpen als er overlast op straat.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.