Volledig scherm
PREMIUM
Leraren van het Montessori kindcentrum de Plotter zingen liedjes met bejaarden tijdens de onderwijsstaking in Sutfene. © Arjan Gotink

Leraren in Zutphen kiezen voor ‘softe’ staking

Ook de leraren van de Zutphense basisschool De Plotter staakten gisteren. Zij wierpen echter geen wegblokkades op naar het voorbeeld van de boeren. Ze hielpen een dagje in het verzorgingshuis Sutfene. ,,We zijn meer van het ‘wij-gevoel.’’’

,,Bim bam bom! Bim bam bom!’’ De grijze hoofden van ouderen die wonen in het verzorgingshuis Sutfene, deinen enthousiast mee op de melodie van Vader Jacob. De gouden oude in het repertoire van basisschoolleerkrachten.

 1. Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenenstrop
  poll

  Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenen­strop

  De sloopkogel door Theater Hanzehof óf een noodzakelijke miljoenenrenovatie met grote financiële gevolgen. De gemeenteraad van Zutphen staat volgende maand voor een moeilijke beslissing. Kiest Zutphen ervoor om het theater te laten bestaan, dan zal dat ten koste gaan van andere voorzieningen of organisaties die op dit moment subsidie krijgen. Geld voor de zo’n 10 miljoen euro kostende renovatie is er immers niet.
 2. Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’
  PREMIUM

  Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’

  De Zutphense Wendy Marsman vond op 3 augustus 2011 haar dode 2-jarige zoontje Lennart. Hij lag op zijn kamer, in zijn bedje. Doodsoorzaak: onbekend. Het label: wiegendood. Wendy's eerste reactie: opluchting. Zie je wel, ik ben niet gek. Want ze wist het vanaf Lennarts geboorte bijna zeker: dit kind blijft niet lang bij ons. ,,Dat was een heel sterk gevoel, niet op feiten gebaseerd. Een soort intuïtie.’’ Op 8 december verschijnt Wendy's boek De Laatste Kus.