Volledig scherm
Zonnepark Revelhorst gaat ongeveer zeven hectare aan zonnepanelen beslaan. © Venema Media

Licht op groen voor zonnepark Revelhorst in Zutphen

Zonnepark Revelhorst kan worden aangelegd in Zutphen. Tot vorige week kon beroep worden aangetekend tegen het bestemmingsplan bij de Raad van State en daarvan is geen gebruik gemaakt. Revelhorst wordt een zonnepark van ongeveer zeven hectare ten zuiden van de N314 en de Lansinkweg. Het gebied is nu nog in gebruik als landbouwgrond.

Met de realisatie van het zonnepark wordt het mogelijk voor inwoners van Zutphen om lokale energie in te kopen die duurzaam is opgewekt. Via Zutphen Energie, de lokale energiecoöperatie, kunnen inwoners meeprofiteren van 6 miljoen kilowattuur die in het park gaat opbrengen. Naar verwachting start de aanleg van het park nog dit jaar en is het zonnepark in 2020 operationeel.

Belangrijke stap

Wethouder Harry Matser spreekt van ‘een volgende belangrijke stap in het realiseren van het zonnepark’. ,,Er ligt een mooi plan dat op doordachte wijze wordt ingepast in het gebied. Zo komt er bijvoorbeeld beplanting met soorten die helpen om de insectenpopulatie op peil te houden.’’

  1. Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)
    PREMIUM

    Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)

    Meer dan vijftig meter lang en twaalf meter breed. Een grote zaal, een verblijf voor de keizer en een heus bordes waar de keizer naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. Zutphen wil het paleis weer uit de grond trekken en er een trekpleister in het oosten van het land van maken.