Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Lintje voor muzikale Lammert Hissink uit Hall

Lammert Hissink uit Hall werd vanavond in zijn woonplaats blij verrast tijdens een adventsconcert van muziekvereniging DES. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg het lintje opgespeld door burgemeester Alex van Hedel.

Hissink doet al vele jaren diverse vormen van vrijwilligerswerk voor vele verenigingen, commissies en stichtingen. Hij is 55 jaar lid van DES, waar hij ook al lange tijd bestuurslid was. Zo was hij van 1993 tot en met 2010 voorzitter. Sinds zijn terugtreding als bestuurslid vervult hij veel ondersteunende taken voor het bestuur. Zo verzorgt hij het grootste deel van de verenigingsadministratie.

Bugel-sectie

Op muzikaal vlak is Hissink de drijvende kracht achter de bugel-sectie. Tijdens straatoptredens is hij de ongekroonde ‘Wegkapitein’ die het repertoire bepaalt en zorgt dat iedereen op tijd inzet en in de juiste opstelling loopt. 

Hissink is ook al jaren actief voor diverse andere verenigingen, commissies en stichtingen in Hall en omgeving. Zo is hij al sinds de oprichting voorzitter van het Hallse verenigingsgebouw De Wheme. Ook is hij secretaris van het hoofdbestuur van de Stichting Hall Leeft.