Volledig scherm
Wethouder Jolanda Pierik en de twee Brummense Bikkels, Pieter Bolt en Kim Biezeman. © Peter Lous

Maatje Pieter en doorzetter Kim onderscheiden met de Brummense Bikkel

Kim Biezeman en Pieter Bolt uit Leuvenheim hebben de Brummense Bikkel, een jeugdlintje van de gemeente Brummen ontvangen. Zij kregen deze onderscheiding woensdagavond in hun woonplaats uitgereikt door wethouder Jolanda Pierik. Dit gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering van Leuvenheims Belang.

Met de Brummense Bikkel zet de gemeente kinderen en jongeren die een bijzondere prestatie hebben verricht in het zonnetje. Kim Biezeman heeft vorig jaar als 13-jarige vier keer dertig kilometer gelopen tijdens de Nijmeegse 4-daagse en had daar een goed doel aan verbonden: Stichting Alzheimer. Haar oma en opa leden allebei aan de ziekte van Alzheimer. Haar oma is een week voor de vierdaagse overleden. Daar was Kim erg verdrietig over. Zij heeft de 4-daagse samen met haar vader gelopen. Familie, vrienden en bekenden hebben haar financieel gesteund. Uiteindelijk heeft zij 500 euro opgehaald. Kim is opnieuw aan het trainen voor de Nijmeegse 4-daagse.

Maatje

De 17-jarige Pieter Bolt is sinds ruim een jaar het maatje van Max Kroon, een jongen van dertien jaar met een lichamelijke beperking. Zijn ouders zochten een maatje voor Max.  Een jaar geleden is Pieter het maatje van Max geworden. Samen doen ze leuke dingen en hebben ze veel plezier. Ze gaan er met de tandem op uit om ergens even wat te drinken, een ijsje te eten of naar het zwembad te gaan. Of gewoon bij Pieter thuis in de tuin spelletjes doen of muziek maken. Max geniet er enorm van en ziet Pieter als zijn grote vriend. Hij heeft een foto van hun samen in een lijstje zitten en die gaat overal mee naar toe. Dus zelfs als Pieter er niet is, is hij er toch bij.

 1. Luuk Nengerman uit Zutphen bewondert oud-klasgenoot Duncan Laurence: ‘Knap wat hij heeft bereikt’

  Luuk Nengerman uit Zutphen bewondert oud-klasgenoot Duncan Laurence: ‘Knap wat hij heeft bereikt’

  De Zutphense muzikant Luuk Nengerman zat zes jaar geleden in de klas bij Songfestivalwinnaar Duncan Laurence. ,,We deden tegelijkertijd de vooropleiding voor de Rockacademie in Tilburg en waren allebei nog zoekende als muzikant’’, zegt gitarist Nengerman, bekend van de tributebands Touch of Toto en H6. ,,We haalden allebei de Rockacademie. Ik haakte af, het voelde voor mij als een keurslijf. Duncan ging door en ik vind het razendknap wat hij in zes jaar tijd heeft bereikt.’’
 2. Vordenaar Marcel Bugter is 'ongeneeslijk francofiel’
  PREMIUM

  Vordenaar Marcel Bugter is 'ongenees­lijk francofiel’

  Marcel Bugter ontving donderdag de Médaille Paul Belmondo, een hoge Franse onderscheiding. De 66-jarige Vordenaar zet zich al decennialang in om de Franse taal en cultuur op de kaart te krijgen. Hij deed dat tot voor kort onder andere als bestuurslid van Alliance Française Zutphen én landelijk voorzitter van de Alliance Française des Pays-Bas. Hoe Frans is Bugter? We leggen hem enkele duivelse dilemma's/dilemmes diaboliques voor.
 1. Muzikantenduo Anne en Arnan uit Zutphen maakt memorabele reis in busje Berry
  PREMIUM

  Muzikanten­duo Anne en Arnan uit Zutphen maakt memorabele reis in busje Berry

  Het jonge Zutphense muzikantenechtpaar Anne (27) en Arnan Kaemingk (24) begon in 2017 aan een wonderlijke wereldreis van ruim anderhalf jaar. Het duo - artiestennamen: Anne Elise en Arnan Natan - stopte met werken in het muziekonderwijs en stapte zonder vooropgezet plan in zijn stokoude Volkswagen LT uit 1980. Het busje met de naam 'Berry’ bracht Anne en Arnan naar achtereenvolgens België, Frankrijk, Spanje, Marokko en Portugal. Daar beleefden zij allerlei avonturen en ontmoetten zij enkele paradijsvogels. Ze verpakten hun belevenissen in de cd Home is where you park it, die op 31 mei wordt gepresenteerd.