Mannes tijdens zijn optreden in een uitverkochte Hanzehof.
Volledig scherm
Mannes tijdens zijn optreden in een uitverkochte Hanzehof. © Marc Mingels

Mannes Bakker geniet van Junior Songfestival in ‘zijn’ Zutphen, maar wint niet

Het is Mannes Bakker (13) uit Zutphen niet gelukt de finale van het Junior Songfestival te winnen. Matheu werd gisteren in een uitverkochte Hanzehof te winnaar gekroond. Het was voor de derde keer op rij dat het evenement in Zutphen werd gehouden.

 1. Beheerders Noorderhaven Zutphen zijn hardleerse jeugd beu: ‘Aanspreken heeft geen zin, ze zijn Oost-Indisch doof’
  PREMIUM

  Beheerders Noorderha­ven Zutphen zijn hardleerse jeugd beu: ‘Aanspreken heeft geen zin, ze zijn Oost-In­disch doof’

  Achtergelaten bierkratten, lachgaspatronen en overal vuil in het gras en het water. De beheerders van Stichting Jachthaven Noorderhaven Zutphen zijn de rondhangende jeugd in de nieuwe haven in Zutphen helemaal zat. Bijna dagelijks zorgen groepen jongeren namelijk voor overlast en zwemmen ze in het water, terwijl dat verboden is. ,,Met zowel de gemeente als de politie hebben we een perfecte samenwerking. Alleen de jeugd is hardleers en luistert niet’’, zegt voorzitter Hans Versteeg.
 2. Joodse gezinnen Zutphense Schilderswijk leven voort in gedenkstenen: ‘Ik móést vandaag op deze magische plek zijn’
  PREMIUM

  Joodse gezinnen Zutphense Schilders­wijk leven voort in gedenkste­nen: ‘Ik móést vandaag op deze magische plek zijn’

  Ze worden op een hete woensdagmiddag onthuld in de Zutphense Schilderswijk: 21 stolpersteine voor alle joodse gezinnen die in de oorlogsjaren een hechte gemeenschap vormden in de buurt aan de rand van het centrum. Tijdens een lange wandeling door de wijk komen de gedenkstenen een voor een tevoorschijn. Onder het oog van bewoners, maar vooral ook nabestaanden van de joodse gezinnen die vrijwel allemaal omkwamen in de oorlog.