Volledig scherm
Mannes tijdens zijn optreden in een uitverkochte Hanzehof. © Marc Mingels

Mannes Bakker geniet van Junior Songfestival in ‘zijn’ Zutphen, maar wint niet

Het is Mannes Bakker (13) uit Zutphen niet gelukt de finale van het Junior Songfestival te winnen. Matheu werd gisteren in een uitverkochte Hanzehof te winnaar gekroond. Het was voor de derde keer op rij dat het evenement in Zutphen werd gehouden.

Mannes wist het uit duizenden inzendingen te schoppen tot de laatste vier. Speciaal voor de finale werd het nummer Let Me Sing voor hem geschreven. Genoeg voor de eindzege was het uiteindelijk niet.

Met het nummer Dans Met Jou wist Matheu de vakjury, kinderjury en kijkers thuis te overtuigen en dus mag hij op 24 november Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival in het Poolse Gliwice-Silesia.

Vierde

De vakjury, bestaande uit Kaj van der Voort, Tabitha en Edsilia Rombley, en kinderjury Anna en Max & Anne, gaven Matheu genoeg punten om de finale overtuigend te winnen. 6Times werd tweede met 28 punten, op de derde plaats eindigde MOVES met 27 punten en Mannes werd vierde met 26 punten.

Podiumbeest

Matheu is blij dat hij heeft gewonnen: ,,Ik kan het niet geloven. Ik heb er geen woorden voor!”, zei hij na afloop. De jury was duidelijk in haar oordeel: ,,Wat een podiumbeest! Dit is echt een internationale act. Hij speelde met de camera en ging er voor, heel zelfverzekerd. Hij doet gewoon wat hij moet doen. Hij heeft echt het totale pakketje. Die uithalen heeft hij genaild, dus wij waren erg onder de indruk.”

Voorbereiding

Matheu gaat zich de komende tijd voorbereiden op het Junior Eurovisie Songfestival. Deze voorbereiding is elke vrijdag te volgen op juniorsongfestival.nl en het eigen YouTube kanaal. Vanaf 26 oktober wordt er elke zaterdag een update over de Junior Songfestival winnaar in Zapplive uitgezonden. Op NPO Zapp wordt vanaf 19 november elke dag een Junior Eurovisie Update uitgezonden, waarin de belevenissen van Matheu te volgen zijn.

Junior Eurovisie Songfestival is zondag 24 november live om 16.00 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.