Volledig scherm
PREMIUM
Bij een appartementencomplex aan de Ruys de Beerenbrouckstraat zijn met de jaarwisselingen de brievenbussen opgeblazen. Dit soort kosten komen niet voor rekening van de gemeente Zutphen, waardoor de vuurwerkschade van de afgelopen jaarwisseling in de openbare ruimte nog ver boven de 16.000 uitkomt. © Archieffoto Arjan Gotink

Meer dan 16.000 euro schade door vuurwerk in Zutphen, ‘werkelijke schade nog veel hoger’

Kapotte rioolputten, opgeblazen prullenbakken, weggeschoten verkeersborden, een weggevaagde middengeleider en een vernielde lantaarnpaal. Een greep uit de vuurwerkschade rond de jaarwisseling in Zutphen. Die kost de gemeente Zutphen meer dan 16.000 euro.

Geld dat de gemeente Zutphen de afgelopen maand heeft bezuinigd door de nieuwjaarsreceptie te versoberen en de kerstbomen in het centrum niet meer op te tuigen, verdampt alsnog door de jaarwisseling. De schade door vuurpijlen, knalvuurwerk en ander legaal en illegaal vuurwerk bedraagt op dit moment al 16.210 euro. ,,Het totaalbedrag zal nog iets verder oplopen. De inventarisatie is nog niet helemaal rond, maar het grootste deel hebben we in beeld’’, zegt gemeentewoordvoerder Anniek Neve.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.