Mehmetali Görmez bij het huidige voetbalveldje bij de Gerard Doustraat. Een veld vol met kuilen en hondendrollen. Als het aan de jonge Zutphenaar ligt dan komt er zo snel mogelijk een Cruyff Court.
Volledig scherm
PREMIUM
Mehmetali Görmez bij het huidige voetbalveldje bij de Gerard Doustraat. Een veld vol met kuilen en hondendrollen. Als het aan de jonge Zutphenaar ligt dan komt er zo snel mogelijk een Cruyff Court. © Archieffoto Jeroen Jazet

Mehmetali (20) krijgt politieke steun in zoektocht naar eerste Cruyff Court in Zutphen

Een plek waar jongeren samen kunnen komen en kunnen sporten. Mehmetali Görmez (20) strijdt al een jaar voor een Cruyff Court in de wijk Waterkwartier om dit mogelijk te maken. In zijn zoektocht vindt hij nu politieke steun. Meerdere raadsleden vragen de gemeente Zutphen om jaarlijks geld vrij te maken voor het onderhoud van een Cruyff Court.

  1. In dit ‘spookkasteel’ bij Zutphen moeten mensen tot bezinning komen: ‘Imago past er perfect bij’
    PREMIUM

    In dit ‘spookkas­teel’ bij Zutphen moeten mensen tot bezinning komen: ‘Imago past er perfect bij’

    Verscholen tussen bomen in het buurtschap Cortenoever ligt een eeuwenoud kasteel. Jarenlang bewoond door notabele families, waarvan de laatste telg bruut vermoord werd door nazi’s. Al ruim 75 jaar wordt het niet bewoond en staat het te boek als ‘spookkasteel’. Eigenaar Fred Janssen gaat daar verandering in brengen. Hij is al sinds 2017 bezig er een ‘stiltecentrum’ van te maken. ,,Prachtig dat het dit imago heeft.”