Mehmetali Görmez bij het huidige voetbalveldje bij de Gerard Doustraat. Een veld vol met kuilen en hondendrollen. Als het aan de jonge Zutphenaar ligt dan komt er zo snel mogelijk een Cruyff Court.
Volledig scherm
PREMIUM
Mehmetali Görmez bij het huidige voetbalveldje bij de Gerard Doustraat. Een veld vol met kuilen en hondendrollen. Als het aan de jonge Zutphenaar ligt dan komt er zo snel mogelijk een Cruyff Court. © Archieffoto Jeroen Jazet

Mehmetali (20) krijgt politieke steun in zoektocht naar eerste Cruyff Court in Zutphen

Een plek waar jongeren samen kunnen komen en kunnen sporten. Mehmetali Görmez (20) strijdt al een jaar voor een Cruyff Court in de wijk Waterkwartier om dit mogelijk te maken. In zijn zoektocht vindt hij nu politieke steun. Meerdere raadsleden vragen de gemeente Zutphen om jaarlijks geld vrij te maken voor het onderhoud van een Cruyff Court.

  1. Dalend ledenaantal? Niet bij dweilorkestverening ’t Spul(t) in Zutphen: ‘Wij barsten uit onze voegen’
    PREMIUM

    Dalend ledenaan­tal? Niet bij dweilor­kest­ver­e­ning ’t Spul(t) in Zutphen: ‘Wij barsten uit onze voegen’

    Met z’n allen repeteren en samen voor een groot publiek optreden; als lid van een orkest doe je niks liever. De afgelopen twee jaar waren door corona dan ook flink zuur voor de leden van dweilorkestvereniging ’t Spul(t) in Zutphen. Toch is dat niet te zien in het ledenaantal. Sterker nog: het orkest is gegroeid in coronatijd. ,,We hebben zelfs een nieuw pand nodig voor ons derde orkest.”