Mensen uit heel het land komen naar deze Zutphense wijk om te trippen op truffels: ‘Hier worden trauma’s verwerkt’

Met videoEen depressie overwinnen door te trippen op truffels. Zutphenaar Bart-Willem van Huizum (45) gelooft er heilig in. Sinds januari biedt hij thuis ‘truffelceremonies’ aan in een ogenschijnlijk doodnormale wijk, aan de Caro van Eycklaan. Sindsdien loopt het storm, volgens hem. Psychiater en onderzoeker Metten Somers is echter kritisch. ,,We weten nog niet of dit werkt tegen depressies.”

0 reacties

 1. Chauffeurs TCR in Zutphen leggen het werk stil in hoop op gesprek met directie: ‘Voelt alsof ik bestolen ben’
  PREMIUM
  Met video | update

  Chauffeurs TCR in Zutphen leggen het werk stil in hoop op gesprek met directie: ‘Voelt alsof ik bestolen ben’

  Ongeveer twintig chauffeurs van vervoerbedrijf TCR hebben zaterdag in Zutphen het werk neergelegd. Ze zijn van mening dat het bedrijf teveel pauzegeld op hun salaris inhoudt. Daardoor zouden ze meer dan honderd euro per maand mislopen, zeggen ze. ,,We houden een werkoverleg en we hopen dat de directie nog aansluit”, zegt chauffeur Hans Wahl. ,,Die reageert helaas niet op onze oproep. Maar we wachten nog even af.”
 2. Een week lang ‘Zutphen on the Beach’: evenement moet opstapje naar nóg groter festijn worden
  PREMIUM

  Een week lang ‘Zutphen on the Beach’: evenement moet opstapje naar nóg groter festijn worden

  Met een soort kabelbaan vanaf de Walburgistoren of een biertje drinken midden op het ’s-Gravenhof. Of gewoon goede potjes beachvolleybal kijken? Het kan allemaal vanaf het laatste weekeinde van augustus: het plein in het centrum van Zutphen moet dan een week lang een gezellig strand worden. ,,Hopelijk komen de inwoners van Zutphen massaal, want het ís ook voor hen”, zegt organisator Jan Nijstad.