Volledig scherm
De gemeten snelheid © De politie

Met 211 kilometer per uur over de snelweg: ‘Doe effe normaal’

Een 52-jarige man uit Zaltbommel dacht donderdag volgens de politie even voor Max Verstappen te kunnen spelen op de N345 tussen Zutphen en Brummen.  Hij racete met 211 kilometer per uur over de weg waar 100 kilometer per uur is toegestaan. ‘Doe effe normaal', schrijft de politie op Facebook.

‘Oké, even voor iedereen: Wat Max Verstappen om het weekend laat zien mag dus niet op de openbare weg’, benadrukt de politie nog maar eens in het berecht.  De man trapte het gaspedaal maximaal in en racete met 211 kilometer per uur langs een snelheidscontrole van de politie. 

Pas bij het Gelre Ziekenhuis wisten agenten hem aan de kant te zetten. Hij is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. ‘Wel net zo veilig voor ons allemaal', aldus de politie. 

  1. Brummense huiseigenaren voelen pijn in portemonnee: 60 euro meer ozb
    PREMIUM

    Brummense huiseigena­ren voelen pijn in portemon­nee: 60 euro meer ozb

    Als het licht op groen gaat voor een verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb) van zeven ton, moet de gemiddelde Brummense woningbezitter komend jaar zo’n 60 euro extra betalen. Het Brummense college van b en w houdt vast aan de forse verhoging van 14 procent, die in 2020 700.000 euro aan extra inkomsten moet opleveren. Dat blijkt uit de donderdag gepresenteerde gemeentelijke conceptbegroting voor het komende jaar. Het college van b en w negeert daarmee de gemeenteraad, die wil dat de ozb met 280.000 euro wordt verhoogd.