Huismeester Tim Wengelaar en Charlotte van Dijk van de Vriendenvereniging Walburgiskerk op de eerste klokkenzolder van de Walburgiskerk. Hier moet een uitschuifbare vlaggenmast komen, waardoor er tijdens Koningsdag, dodenherdenking en Bevrijdingsdag eindelijk weer gevlagd kan worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Huismeester Tim Wengelaar en Charlotte van Dijk van de Vriendenvereniging Walburgiskerk op de eerste klokkenzolder van de Walburgiskerk. Hier moet een uitschuifbare vlaggenmast komen, waardoor er tijdens Koningsdag, dodenherdenking en Bevrijdingsdag eindelijk weer gevlagd kan worden. © Jeroen Jazet

Met ‘supersonische’ vlaggenmast in kerk moet vlag in Zutphen wél weer uit kunnen bij Koningsdag en dodenherdenking

Een lege vlaggenmast in de toren van de Walburgiskerk tijdens Koningsdag, dodenherdenking of Bevrijdingsdag. Het leidt vaak tot onbegrip onder Zutphense inwoners. De oorzaak? De aanwezigheid van broedende slechtvalken pal naast de vlaggenmast. Een nieuwe uitschuifbare mast moet daar verandering in brengen.

 1. Peter (58) wacht met telefoon en mes in de hand op stalker van stiefdochter: ‘Ik weet wat voor gek het is’
  PREMIUM
  met video

  Peter (58) wacht met telefoon en mes in de hand op stalker van stiefdoch­ter: ‘Ik weet wat voor gek het is’

  Hij had een mes bij zich om zichzelf te kunnen verdedigen. Peter van der H. uit Eefde probeerde de man die zijn stiefdochter stalkte ‘alleen maar van zich af te houden’ en vindt zelf dat hij onschuldig is aan de steekpartij waar hij van verdacht wordt. Toch wilde hij graag door de rechtbank vervolgd worden voor het incident in oktober 2020. ,,Ik zit hier om vrijgesproken te worden.”
  Eefde