Volledig scherm
PREMIUM
Een eerdere editie van Bevrijdingspop Achterhoek, op de Groenmarkt. Als organisator Hans Boersbroek de financiën rondkrijgt, wijkt het festival komend jaar uit naar ’s-Gravenhof. © Archief/Zutphens Persbureau

Minder evenementen in de binnenstad van Zutphen, burgemeester wil meer spreiden

Het Bevrijdingsfestival en de feestelijke doorkomst van de Roparun vinden komend jaar niet meer plaats op hun vertrouwde plek in de Zutphense binnenstad. Burgemeester Annemieke Vermeulen wil evenementen meer spreiden over de stad en niet meer alleen op de drie pleinen in de binnenstad laten plaatsvinden.

Voor feesten en grote activiteiten hoef je niet alleen in de binnenstad van Zutphen te zijn. Met die gedachte probeert burgemeester Vermeulen evenementen in de Hanzestad meer te verspreiden. De afgelopen jaren zouden de evenementen vooral op en rond de drie markten in de binnenstad zijn. ,,We hebben zoveel andere prachtige plekken in Zutphen’’, vindt Vermeulen.

  1. Kunnen deze veroordeelden met een psychiatrische stoornis in Warnsveld nog genoeg behandeld worden?
    PREMIUM

    Kunnen deze veroordeel­den met een psychiatri­sche stoornis in Warnsveld nog genoeg behandeld worden?

    Patiënten met een psychiatrische stoornis, die veelal in aanraking met justitie zijn geweest of dreigen te komen, terug laten keren in de samenleving. Als het aan minister Dekker ligt kan dat met minder geld. Geen optie, vindt FPA De Boog in Warnsveld. Zorginstelling GGNet, waar De Boog onder valt, staat samen met zeven andere zorginstellingen voor de rechter om de bezuiniging aan te vechten. Wie zitten er nu eigenlijk in De Boog? En wat zijn de gevolgen als de bezuiniging wordt doorgevoerd?