Yvonne ten Holder voor het schoolgebouw van het Baudartius College. Het raadslid van D66 Zutphen kreeg een meerderheid van de gemeenteraad mee om het historische gebouw aan te wijzen als gemeentelijk monument, waardoor sloop in feite geen optie meer is.
Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne ten Holder voor het schoolgebouw van het Baudartius College. Het raadslid van D66 Zutphen kreeg een meerderheid van de gemeenteraad mee om het historische gebouw aan te wijzen als gemeentelijk monument, waardoor sloop in feite geen optie meer is. © Jeroen Jazet

Monumentenstatus moet sloop van historisch schoolgebouw in Zutphen voorkomen: ‘Schoonheid in eenvoud’

Over zo’n drie jaar komt het schoolgebouw van het Baudartiuscollege in Zutphen leeg te staan. Het pand komt dan weer in handen van de gemeente, dat nog een nieuwe invulling voor de locatie zoekt. Daarbij zal het historische pand blijven bestaan. Een ruime meerderheid van de raad wil het pand nu aanwijzen als gemeentelijk monument, waardoor sloop geen optie meer is. 

0 reacties

  1. Zutphen wil energietransitie in Waterkwartier gebruiken om mensen uit de bijstand te helpen
    PREMIUM

    Zutphen wil energie­tran­si­tie in Waterkwar­tier gebruiken om mensen uit de bijstand te helpen

    De Zutphense volksbuurt Waterkwartier gaat voor 2030 van het gas en wordt verduurzaamd. Deze energietransitie omvat veel werk, dat mogelijk banen kan opleveren voor buurtbewoners die al jaren in de bijstand leven. Zutphen trekt daarom 300.000 euro uit voor projecten om deze mensen de komende jaren klaar te stomen vooor de arbeidsmarkt. Sociaal- en duurzaamheidswerker Piet van Veen is al met voorwerk begonnen.