DS-2020-1357 - Zutphen - Er verschijnt een boek over archeologische vondsten in de Walburgiskerk. Stadsarcheologen Michel Groothedde(links) en Bert Fermin in de Wakburgiskerk tussen een deel van de vondsten.
Volledig scherm
PREMIUM
DS-2020-1357 - Zutphen - Er verschijnt een boek over archeologische vondsten in de Walburgiskerk. Stadsarcheologen Michel Groothedde(links) en Bert Fermin in de Wakburgiskerk tussen een deel van de vondsten. © PVG

Muntjes offeren in middeleeuwse Zutphense kerk

,,Dit zijn ze”, zegt stadsarcheoloog Michel Groothedde. ,,Het was een zware bevalling.” Hij legt twee boeken vóór zich op tafel. Een paperback- en een hardcover-uitgave. ‘God, geld en gebeente’ is de titel. De lange ondertitel luidt: ‘Onderzoek in het archeologische rijksmonument onder de nieuwe vloer van de Sint-Walburgiskerk te Zutphen.’ Dat onderzoek was mogelijk omdat in de kerk vloerverwarming werd aangelegd.

  1. Opnieuw Kamervragen over toekomst ziekenhuis Zutphen: 'Welke rol voor streekziekenhuizen?’
    PREMIUM

    Opnieuw Kamervra­gen over toekomst ziekenhuis Zutphen: 'Welke rol voor streekzie­ken­hui­zen?’

    Minister Tamara van Ark (medische zorg en sport) krijgt opnieuw een spervuur aan vragen op zich af over de onrust die is ontstaan over het ziekenhuis in Zutphen. CDA-kamerlid Joba van den Berg wil onder meer weten wat voor rol er nog is voorzien voor streekziekenhuizen zoals in Zutphen. Gelre ziekenhuizen liet vorige maand aan de de Stentor weten niet uit te sluiten dat er afdelingen gaan sluiten in de Zutphense vestiging.