Marleen van der Meulen
Volledig scherm
Marleen van der Meulen © D66 Lochem

Nieuwe fractievoorzitter voor D66 in Lochem

De D66-fractie in Lochem krijgt in de persoon van Marleen van der Meulen een nieuwe voorzitter. Zij neemt de leiding over van Hamp Harmsen.

De afgelopen zes jaar was Harmsen fractievoorzitter, maar hij zal zich bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2022 niet verkiesbaar stellen. Van der Meulen zit al sinds 2014 in de gemeenteraad en heeft als zodanig de nodige ervaring. 

,,Marleen heeft mij al eens een tijdje waargenomen’’, zegt Harmsen. ,,Dat heeft ze uitstekend gedaan. Ik ambieer geen derde periode in de gemeenteraad en zo hebben we nog twee jaar tot aan de verkiezingen in 2022 om elkaar uit en in het zadel te helpen.”

Sociaal-liberaal 

Een heel andere koers zal D66 Lochem onder Van der Meulen niet varen. ,,D66 is een sociaal-liberale partij. Als bestuurslid van de landelijke D66-thema-afdeling duurzaamheid zal ik dat geluid ook hier duidelijk laten horen.” 

Ook is Van der Meulen voorzitter van de landelijke werkgroep Landbouw, Voedsel, Biodiversiteit. Daarvoor heeft zij zich de afgelopen jaren al intensief ingezet in de gemeente Lochem en in de Cleantech Regio. ,,Dat is heel fijn om te doen. Zo verbind ik de landelijke ontwikkelingen met onze gemeente en regio.”

  1. Peter Schouten uit Zutphen vanuit Buenos Aires: ‘Ik heb verhalen gehoord van mensen die uitgescholden zijn vanwege coronavirus’
    PREMIUM
    VIDEO

    Peter Schouten uit Zutphen vanuit Buenos Aires: ‘Ik heb verhalen gehoord van mensen die uitgeschol­den zijn vanwege coronavi­rus’

    Peter Schouten ondervindt aan den lijve hoe Europeanen op dit moment in Zuid-Amerika worden behandeld vanwege het coronavirus. De in Zutphen opgegroeide Schouten woont nu in Buenos Aires in Argentinië. ,,Ik hoorde net nog het verhaal dat Nederlanders de bakker waren uitgezet, omdat ze niet konden aantonen dat ze al langere tijd hier in Argentinië waren.”