Op de plek van het voormalige zwembadterrein aan de Keucheniusstraat in Zutphen bouwde Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland (SOTOG) een nieuwe school voor zogenoemde 'Cluster 4'-leerlingen, kinderen met ernstige gedragsstoornissen of psychiatrische problemen. Vorig jaar werd de naam voor de school onthuld.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de plek van het voormalige zwembadterrein aan de Keucheniusstraat in Zutphen bouwde Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland (SOTOG) een nieuwe school voor zogenoemde 'Cluster 4'-leerlingen, kinderen met ernstige gedragsstoornissen of psychiatrische problemen. Vorig jaar werd de naam voor de school onthuld. © Archief/Zutphens Persbureau

Nieuwe school voor speciaal onderwijs in Zutphen groeit flink, gemeente trekt portemonnee

Na de opening van De Springplank, basisschool voor speciaal onderwijs, is het leerlingenaantal bijna verdubbeld. Door de groei is er extra ondersteuning van jeugdhulp nodig in de nieuwe school aan de Keucheniusstraat in Zutphen. De gemeente trekt hier tot het einde van het jaar ruim 72.500 euro voor uit, waarna wordt gekeken wat er nog meer nodig is.

 1. Deze gekte maakte Nico uit Brummen nog nooit mee: hele wereld duikt op veiling van unieke oldtimers
  PREMIUM
  Met video

  Deze gekte maakte Nico uit Brummen nog nooit mee: hele wereld duikt op veiling van unieke oldtimers

  ,,De kers op de taart, een unieke kans, iets dat weinig mensen gegeven is.” Nico Aaldering (69) uit Brummen komt superlatieven tekort om de afgelopen weken te beschrijven. Hij werd wereldnieuws door dé aankoop van zijn leven: een verzameling van 230 unieke oldtimers, volgens kenners ongekend. Geïnteresseerde kopers kunnen aankomend weekend de auto's voor het eerst bekijken.
  Brummen