Nog even, en Zutphen moet het zonder Music All In en speurneus Arnold Kassenberg doen

Arnold Kassenberg (66) heeft de knoop doorgehakt: the music's over. Ergens dit najaar stopt de zelfstandig ondernemer in Zutphen met zijn winkel Music All In, waarmee een einde komt aan de laatste reguliere platenzaak van Zutphen. En aan 45 jaar lief en leed tussen de cd’s, dvd’s en lp's. De tijd heeft Arnold ingehaald. Tegen de muziekstreaming van Spotify en iTunes en internetgiganten als bol.com kan hij niet meer opboksen.

Kort voor tienen. Kassenberg opent zijn winkel. Banieren worden buiten neergezet. CD's worden herschikt tot keurige rijtjes. De schappen worden steeds leger: de opheffingsuitverkoop is begonnen. Aan de muren, etalageruiten en schappen zijn bordjes bevestigd met teksten als 'stapelkorting 40 procent’ en 'Music All In stopt na 45 jaar'. ,,Die bordjes hebben mijn kinderen bevestigd’’, zegt Kassenberg. ,,Ik wilde daar nog niet aan. Zoiets is toch een definitieve handeling: het einde is in zicht.’’

  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.