Marie van Overbeeke, een van de initiatiefneemsters van de nieuwe vrijeschool in Zutphen, met achter haar Saskia Spliet (r), en Marleen de Wit.
Volledig scherm
PREMIUM
Marie van Overbeeke, een van de initiatiefneemsters van de nieuwe vrijeschool in Zutphen, met achter haar Saskia Spliet (r), en Marleen de Wit. © Jeroen Jazet / archief

Nog geen duidelijkheid over extra vrijeschool in Zutphen: ‘De nieuwe wet is een grote drempel’

De oprichting van de nieuwe vrijeschool Auryn in Zutphen gaat niet zonder slag of stoot. Het lukt de initiatiefnemers voorlopig niet genoeg geïnteresseerde ouders en kinderen te vinden. Een nieuwe wet zit de initiatiefnemers in de weg.

 1. Lokale politiek kiest voor jongerenraad: symboliek of echt nuttig? ‘Geen groepje vwo’ers met ouders als raadslid’
  PREMIUM

  Lokale politiek kiest voor jongeren­raad: symboliek of echt nuttig? ‘Geen groepje vwo’ers met ouders als raadslid’

  Hoe zorg je ervoor dat de kloof tussen jongeren en de politiek kleiner wordt? Steeds meer gemeenten zien een jongerenraad als oplossing. Maar krijgen deze jeugdige burgers ook daadwerkelijk wat voor elkaar, of is zo’n raad alleen een mooi uithangbord voor de gemeente? We vragen het aan drie voorzitters van jongerenraden. ,,We merken dat er problemen spelen, maar dat jongeren daar niet zo snel mee komen.”
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”