Volledig scherm
Archieffoto uit 2017 van de Gondelvaart Warnsveld © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Noodweer verpest Gondelvaart Warnsveld

De Gondelvaart in Warnsveld is zaterdag abrupt ten einde gekomen. Kort voor de start van het evenement werd de stekker eruit getrokken wegens het naderende noodweer. ,,Het is niet anders. Veiligheid staat voorop", stelt voorzitter Willem Geerken. 

De Gondelvaart Warnsveld is een tweejaarlijks evenement waarbij vlotten volledig verlicht worden met waxinelichtjes en kaarsen. ,,Vrijdag was het gelukkig droog en hadden de gondels een mooie presentatie. Helaas kwamen we net voor de start op zaterdag tot de conclusie dat het beter is om het af te lasten”, zegt de voorzitter. 

Zaterdagavond zat de tribune al gevuld met zeshonderd bezoekers. Volgens Geerken konden zij de beslissing volledig begrijpen. ,,Bij binnenkomst vertelden we de bezoekers dat ze rekening moeten houden met het feit dat de gondelvaart niet door kon gaan wegens het naderende noodweer. Tot het allerlaatste moment hebben we de berichtgeving in de gaten gehouden, maar ik besloot om het niet door te laten gaan.”

,,Achteraf gezien de beste beslissing", zegt de voorzitter. ,,Het weer sloeg enorm snel om. Gelukkig konden alle bezoekers droog staan en is iedereen in alle rust naar huis gegaan. Zuur voor de gondelmakers. Ze werken een half jaar lang voor dit weekend, en dan valt het zo in het water”, betreurt de voorzitter. 

  1. Zutphense idealist maakt uiterwaarden schoon, wie helpt hem vandaag?
    Video

    Zutphense idealist maakt uiterwaar­den schoon, wie helpt hem vandaag?

    Met zijn rijzige gestalte en opvallende outfit - oranje hesje en donkere hoed - is hij niet te missen bij het uitkijkplatform aan de Kanonsdijk in De Hoven. Henk Koskamp (58) draagt ook nog eens een witte vlag. ,,Die staat symbool voor mijn overgave aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties”, zegt Koskamp. Vandaag gaat hij in de uiterwaarden troep opruimen in het kader van World Cleanup Day en hij hoopt op hulp.