Oceaanroeister Bela Evers (53) laat zien dat je veel meer kunt dan je denkt, weet het gezin thuis in Tonden

MENS EN SPORTVincent Evers (55) was wel even verbaasd toen zijn vrouw Bela (53) vertelde dat ze met drie andere vrouwen in een roeiboot de Atlantische Oceaan wilde oversteken. ,,Ze is claustrofobisch en wil altijd overal controle over hebben. Dat is wel wat anders dan dit. Maar ze doet het gewoon.” Met drie kinderen thuis in buurtschap Tonden volgt Vincent alle roeimeters van zijn vrouw.

 1. Astrid, Bela, Désirée en Remke zijn begonnen aan hun grote roeiavontuur, emotioneel afscheid in Deventer
  Play
  VIDEO

  Astrid, Bela, Désirée en Remke zijn begonnen aan hun grote roeiavon­tuur, emotioneel afscheid in Deventer

  Na een voorbereiding van meer dan twee jaar is het eindelijk zo ver. Astrid Janse, Remke van Kleij, Désirée Kranenburg en Bela Evers zijn begonnen aan hun avontuur. Vanochtend zijn de vijftigers - allen uit de regio Deventer - vertrokken naar de Canarische Eilanden om op 12 december te beginnen aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge, een roeiwedstrijd van bijna 5000 kilometer.
 2. Over een half jaar begint voor Deventer roeisters Remke, Astrid, Désirée en Bela het avontuur van hun leven - als corona het toelaat......
  Play
  VIDEO

  Over een half jaar begint voor Deventer roeisters Remke, Astrid, Désirée en Bela het avontuur van hun leven - als corona het toelaat......

  Over precies een half jaar begint het avontuur van hun leven. Tenminste, als alles goed gaat. Vier vrouwen uit Deventer en omstreken trainen zich het snot voor de ogen om zich voor te bereiden op 4700 kilometer roeien over de Atalantische Oceaan. De coronacrisis leek even roet in het eten te gooien, maar de vrouwen laten zich niet uit het veld slaan.
 3. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  9

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Lerares gaat viral met video op school: 'Ik val op vrouwen'
  Play

  Lerares gaat viral met video op school: 'Ik val op vrouwen'

 2. Weerbericht | Dit weekend tot wel 26 graden
  Play

  Weerbe­richt | Dit weekend tot wel 26 graden