Achter deze panden bevindt zicht de Kattehavenstraat waar nieuwbouwwoningen moeten komen. Omwonenden zijn tegen de plannen. Hun parkeerplaatsen verdwijnen, net zoals hun uitzicht op de Berkel die achterlangs stroomt.
Volledig scherm
PREMIUM
Achter deze panden bevindt zicht de Kattehavenstraat waar nieuwbouwwoningen moeten komen. Omwonenden zijn tegen de plannen. Hun parkeerplaatsen verdwijnen, net zoals hun uitzicht op de Berkel die achterlangs stroomt. © Archieffoto Jeroen Jazet

Omstreden woningen aan rand binnenstad Zutphen mogen er komen: ‘Kunnen spelregels niet veranderen’

Na jaren van discussie gloort er een invulling voor het braakliggende terrein aan de Kattenhavestraat in Zutphen. Projectontwikkelaar Trigonium mag vier appartementen bouwen op de grond die op dit moment tijdelijk wordt gebruikt als parkeerplaats. Omwonenden probeerden de bouw van de appartementen jarenlang tegen te houden.

  1. ‘Berkelbever’ heeft zich nog niet opnieuw laten zien, maar ‘betekent niet dat hij er niet meer is’
    PREMIUM
    video

    ‘Berkelbe­ver’ heeft zich nog niet opnieuw laten zien, maar ‘betekent niet dat hij er niet meer is’

    Voor liefhebbers van flora en fauna was het heugelijk nieuws, eind vorige maand. Voor het eerst sinds mensenheugenis was een levende bever waargenomen in rivier de Berkel. Het knaagdier liet zich zelfs een tijd lang filmen en volgen nabij Eefde en Almen. Sindsdien werd de bever niet meer waargenomen. Was het een eenmalig bezoek? ,,Ik geloof dat niet. Ik denk juist dat nog veel bevers zullen volgen.”