In dit gebied ten noorden van het Zutphense bedrijventerrein De Mars moeten de nieuwe windmolens komen. Twee ten noorden van het Twentekanaal en één ten zuiden ervan. Links bovenin de aansluiting van het kanaal op rivier de IJssel.
Volledig scherm
PREMIUM
In dit gebied ten noorden van het Zutphense bedrijventerrein De Mars moeten de nieuwe windmolens komen. Twee ten noorden van het Twentekanaal en één ten zuiden ervan. Links bovenin de aansluiting van het kanaal op rivier de IJssel. © Jeroen Jazet

Omwonenden nieuwe omstreden windturbines in Zutphen kondigen juridische strijd aan: ‘Dit gaat nog jaren duren’

Het kan nog jaren duren voordat in het noorden van Zutphen drie nieuwe windturbines verschijnen. Omwonenden van de locaties langs het Twentekanaal waar de controversiële windmolens moeten komen, zijn van plan de komst ervan tot aan de allerhoogste rechter aan te vechten. ,,Als het moet, dan gaan we door tot aan het Europese Hof van Justitie.”

  1. In dit ‘spookkasteel’ bij Zutphen moeten mensen tot bezinning komen: ‘Imago past er perfect bij’
    PREMIUM

    In dit ‘spookkas­teel’ bij Zutphen moeten mensen tot bezinning komen: ‘Imago past er perfect bij’

    Verscholen tussen bomen in het buurtschap Cortenoever ligt een eeuwenoud kasteel. Jarenlang bewoond door notabele families, waarvan de laatste telg bruut vermoord werd door nazi’s. Al ruim 75 jaar wordt het niet bewoond en staat het te boek als ‘spookkasteel’. Eigenaar Fred Janssen gaat daar verandering in brengen. Hij is al sinds 2017 bezig er een ‘stiltecentrum’ van te maken. ,,Prachtig dat het dit imago heeft.”