Inwoners van Eefde maken zich zorgen de komst van drie nieuwe windmolens. De boodschap die eerder dit jaar op een leegstaande boerderij langs de N348 werd gekalkt spreekt voor zich.
Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van Eefde maken zich zorgen de komst van drie nieuwe windmolens. De boodschap die eerder dit jaar op een leegstaande boerderij langs de N348 werd gekalkt spreekt voor zich. © Archief Zutphens Persbureau

Omwonenden vechten nog te bouwen windmolens tussen Zutphen en Eefde aan bij Raad van State

Omwonenden van de nog te plaatsen windmolens langs het Twentekanaal tussen Zutphen en Eefde stellen dat zij geen serieuze inspraak hebben gehad bij een plan om drie 185 meter hoge windturbines te plaatsen. Ze zijn naar de Raad van State gestapt.

  1. Brummense melkveehouder deelt succesrecept voor gezonde melk
    PREMIUM

    Brummense melkveehou­der deelt succesre­cept voor gezonde melk

    Vlinderbloemige planten, rode klaver, mestwormen, lieveheersbeestjes en boerenzwaluwen. De diversiteit aan planten en dieren die melkveehouder Jan Willem Breukink dagelijks tegenkomt op zijn land in Brummen is groot. Het is het resultaat van zijn overstap op natuurinclusieve landbouw. Hij wordt in deze aanpak gesteund door de gemeente Brummen die zich deze week heeft aangesloten bij het Platform Natuurinclusieve landbouw Gelderland.