Inwoners van Eefde maken zich al jaren zorgen over de komst van drie nieuwe windmolens in hun omgeving. Nu de provincie Gelderland het voortouw neemt om de plannen een nieuw leven in te blazen, zitten ze weer in angst.
Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van Eefde maken zich al jaren zorgen over de komst van drie nieuwe windmolens in hun omgeving. Nu de provincie Gelderland het voortouw neemt om de plannen een nieuw leven in te blazen, zitten ze weer in angst. © archief//Zutphens Persbureau

Ondanks hevige protesten en rechterlijke uitspraken wil provincie windmolens bij Zutphen er doorheen drukken

Al jaren protesteren bewoners van het gebied tussen Zutphen en Eefde tegen de komst van drie molens van ruim 180 meter - één aan de zuidkant van het Twentekanaal, twee aan de noordkant. Als de Raad van State het plan voor de zomer vernietigt, halen ze opgelucht adem: het dossier kan de prullenbak in. Maar nu blaast de provincie Gelderland het plan nieuw leven in.

  1. Voormalige profbokser verdacht van gijzeling in Zutphen: ‘Wilde haar zeggen dat ik haar vergeef’
    PREMIUM

    Voormalige profbokser verdacht van gijzeling in Zutphen: ‘Wilde haar zeggen dat ik haar vergeef’

    Een voormalige profbokser die twee jaar geleden een vrouw in een woning in de Donker Curtiusstraat in Zutphen zou hebben gegijzeld en mishandeld, heeft een achtergrond van geweld en vuurwapens. Dat is de conclusie van de officier van justitie in de rechtbank in Zutphen. De 27-jarige Benjamin S., zonder vaste woonplaats, zou jaloers zijn geweest dat zijn vriendin de nacht bij een gemeenschappelijke kennis in Zutphen had doorgebracht, op de vlucht voor haar gewelddadige vriend.