Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Ondernemers en inwoners tegenover elkaar over ‘pin only’ in Zutphen en de Achterhoek

Op steeds meer plekken in Zutphen en de Achterhoek wordt alleen de pinpas geaccepteerd als betaalmiddel. Veiligheid, hygiëne en gemak trekken ondernemers over de streep bij het invoeren van ‘cashless’ betalen. Veel inwoners zijn niet blij met die ontwikkeling.

In de bus, bij fietsenstallingen, in parkeergarages en in veel apotheken is het munt- en papiergeld al verdwenen, maar ook steeds meer ondernemers in de regio kiezen specifiek voor betalen met pinpas of de smartphone. Contant geld weren kan een oplossing zijn om het voor overvallers minder interessant te maken een ondernemer beroven. Of om ouderen te beschermen. Zo kunnen bewoners en bezoekers van woonzorgcentrum Polbeek in Zutphen alleen maar elektronisch betalen. Bewoners met een speciale betaalkaart en bezoekers gewoon met hun pinpas. ,,Uit gemak, zodat mensen weten dat ze met één pasje alle betalingen kunnen doen in het huiswinkeltje, het restaurant en bij activiteiten. En we willen ouderen niet met contant op zak laten lopen. We staan voor de veiligheid van bewoners. Geld kun je kwijtraken’’, zegt woordvoerder Stefan Wijnberg van de overkoepelende zorggroep Sint Maarten.

  1. Peter Schouten uit Zutphen vanuit Buenos Aires: ‘Ik heb verhalen gehoord van mensen die uitgescholden zijn vanwege coronavirus’
    PREMIUM
    VIDEO

    Peter Schouten uit Zutphen vanuit Buenos Aires: ‘Ik heb verhalen gehoord van mensen die uitgeschol­den zijn vanwege coronavi­rus’

    Peter Schouten ondervindt aan den lijve hoe Europeanen op dit moment in Zuid-Amerika worden behandeld vanwege het coronavirus. De in Zutphen opgegroeide Schouten woont nu in Buenos Aires in Argentinië. ,,Ik hoorde net nog het verhaal dat Nederlanders de bakker waren uitgezet, omdat ze niet konden aantonen dat ze al langere tijd hier in Argentinië waren.”