Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemer Mathijn Eliesen van Expert verruilt zijn oude pand (rechts) voor een nieuwer, groter pand (links). ,,We zien zeker nog kansen in een fysieke winkel op een goede zichtlocatie.'' © Arjan Gotink

Ondernemers in Zutphen zien probleemgebied Basseroord weer zitten

Het Zutphense woon-winkelgebied Basseroord was jarenlang een probleemgebied door leegstand, overlast en verloedering. Inmiddels lijkt het gebied tussen Stationsstraat, Overwelving en Nieuwstad in een positievere flow te zijn geraakt.

Nadat de gemeente Zutphen eerder al een deel van het plein vernieuwde als onderdeel van fietsroute de Stadsdiagonaal, zien enkele ondernemers nu ook weer kansen. Het al jarenlang leegstaande pand waar voorheen Megapool en de Harense Smid waren gevestigd, krijgt binnenkort met elektronicawinkel Expert weer een nieuwe gebruiker. Ondernemer Faried Alqarwani van de internationaal georiënteerde supermarkt Rozamarkt heeft bovendien ambitieuze plannen voor het grote complex aan de Gasthuisstraat, waar vroeger onder andere C1000 was gevestigd. Daarnaast gaat de stichting Beheer Onroerend Goed (BOG) jongerenwoningen creëren in een oud pakhuis aan Basseroord.

  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.