Volledig scherm
PREMIUM
De locatie van het wapendepot in Zutphen waar vorig jaar 23 dienstwapens werden gestolen samen met munitie. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Onderzoek naar wapenroof Zutphen gestaakt, justitie niet in hoger beroep tegen vrijspraak

Wordt de mysterieuze diefstal van 23 dienstwapens en munitie uit een wapendepot van justitie in Zutphen ooit nog opgelost? Die vraag rijst nu OM en politie het onderzoek naar de opzienbarende diefstal hebben gestaakt. Ook gaat justitie niet in beroep tegen de uitspraak van de rechter. Onlangs werden de twee verdachten van de diefstal vrijgesproken.

De rechters oordeelden vorige maand dat niet kon worden bewezen dat de twee verdachten vorig jaar juli waren betrokken bij de diefstal van wapens, munitie, handboeien en busjes pepperspray uit het depot van de Dienst Vervoer & Ondersteuning (DV&O) in Zutphen. Nu het OM en de verdediging niet in hoger beroep gaan is de uitspraak onherroepelijk geworden. 

  1. Zutphense idealist maakt uiterwaarden schoon, wie helpt hem vandaag?
    Video

    Zutphense idealist maakt uiterwaar­den schoon, wie helpt hem vandaag?

    Met zijn rijzige gestalte en opvallende outfit - oranje hesje en donkere hoed - is hij niet te missen bij het uitkijkplatform aan de Kanonsdijk in De Hoven. Henk Koskamp (58) draagt ook nog eens een witte vlag. ,,Die staat symbool voor mijn overgave aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties”, zegt Koskamp. Vandaag gaat hij in de uiterwaarden troep opruimen in het kader van World Cleanup Day en hij hoopt op hulp.