De Deventerweg in Zutphen staat al jaren bekend als onveilig. De weg is onnodig breed, waardoor er vaak te hard wordt gereden. De weg krijgt nu een enorme opknapbeurt en ligt er daarom vanaf komende maandag tot eind januari volgend jaar uit.
Volledig scherm
PREMIUM
De Deventerweg in Zutphen staat al jaren bekend als onveilig. De weg is onnodig breed, waardoor er vaak te hard wordt gereden. De weg krijgt nu een enorme opknapbeurt en ligt er daarom vanaf komende maandag tot eind januari volgend jaar uit. © Arjan Gotink

‘Onveiligste weg van Gelderland’ ruim acht maanden afgesloten: Deventerweg in Zutphen krijgt metamorfose

De Deventerweg in Zutphen is vanaf volgende week lange tijd afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ruim acht maanden lang kunnen auto’s geen gebruikmaken van de verbindingsweg richting het stadshart. De weg krijgt in tussentijd een 2,5 miljoen euro kostende metamorfose. Brede rijbanen van asfalt maken plaats voor een smalle weg van klinkers omringd door groen.

0 reacties

  1. Brummen verlaagt ambitie windmolens flink in nieuw plan, van 46 naar 3 windmolens: ‘Ik heb er mixed feelings over’
    PREMIUM

    Brummen verlaagt ambitie windmolens flink in nieuw plan, van 46 naar 3 windmolens: ‘Ik heb er mixed feelings over’

    De gemeente Brummen heeft in het vandaag uitgebrachte ‘concept uitnodigingskader windmolens en zonnevelden’ de ambitie flink aangepast. Eerder was de ambitie nog om 46 windmolens in de gemeente te plaatsen. Hiervoor waren twaalf zoekgebieden aangesteld. In het nieuwe plan is dit aantal flink gereduceerd: de gemeente wil drie windturbines plaatsen, waarvoor twee zoekgebieden aangesteld zijn.