Volledig scherm
PREMIUM
Bokbierdag 2019, gezellige drukte op de markten. Alleen vinden bewoners in het centrum dat de gemeente onvoldoende rekening houdt met hun belangen. © Zutphens Persbureau

‘Onze contacten worden misbruikt’, belangenverenigingen bewoners centrum stoppen gesprek met Zutphen

De gezamenlijke bewonersvertegenwoordiging in de Zutphense binnenstad schort alle gesprekken met de gemeente op tot nader order. De centrumbewoners vinden dat de gemeente de overleggen ‘misbruikt’ om in de gemeenteraad een te rooskleurig beeld te schetsen over het draagvlak voor het horeca- en evenementenbeleid.

Het rommelt in Zutphen al langere tijd over het horeca- en evenementenbeleid. Binnenstadsbewoners vinden dat de evenementenkalender te vol is en zeggen daar veel overlast door te ervaren, vooral rond de markten. De balans tussen leefbaarheid en levendigheid slaat volgens de bewoners te veel door naar het laatste.

  1. Grapperhaus is smokkelpraktijken beu: ‘lockdown’ van gevangenissen in Zutphen en Grave
    PREMIUM

    Grapper­haus is smokkel­prak­tij­ken beu: ‘lockdown’ van gevangenis­sen in Zutphen en Grave

    Een ‘lockdown’ van twee gevangenissen, omdat de minister de vele smokkelacties in de gevangenissen beu is. Na een actie die woensdag begon in Grave (Noord-Brabant) is vandaag ook een grootschalige doorzoeking in Zutphen uitgevoerd. Over de resultaten hult de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zich vooralsnog in nevelen. De acties doorkruisen het strafproces rond de gewelddadige roofoverval op twee bejaarde broers in Heeten.