‘Opa’ Bob (81) sjouwt nog vier dagen in de week met badkamermeubels en denkt niet aan stoppen

videoOnderkasten van 20 en spiegels van 30 kilogram. Bob Steenhard draait er zijn hand niet voor om. De 81-jarige Zutphenaar werkt nog vier dagen in de week in het magazijn van een badkamerleverancier. ,,Ik moet er niet aan denken om hele dagen thuis te zitten.’’

De deur van je werk achter je dicht trekken en er nooit meer meer komen. Menig werknemer die de pensioengerechtigde leeftijd nadert, kan niet wachten tot het zover is. Bob Steenhard niet. Op zijn 66ste stapte hij binnen bij badkamerleverancier Thebalux in Zutphen. Vijftien jaar later werkt hij er nog steeds. Vier dagen in de week, vier uur per dag.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.