Op de Den Elterweg in Zutphen zijn donderdag drie mannen aangehouden die eerder op de dag werden betrapt door beveiligers toen één van hen een flesje met drugs over de muur van de gevangenis gooide.
Volledig scherm
Op de Den Elterweg in Zutphen zijn donderdag drie mannen aangehouden die eerder op de dag werden betrapt door beveiligers toen één van hen een flesje met drugs over de muur van de gevangenis gooide. © Politie Zutphen

Opmerkelijke aanhouding in Zutphen: Drie mannen in de boeien na werpen drugs over gevangenismuur

In Zutphen zijn donderdagmiddag drie mannen bij een wel heel opmerkelijke daad op heterdaad betrapt. Wat bleek: beveiligers van de Penitentiaire Inrichting zagen een flesje met drugs over de muur geworpen worden.

De mannen gedroegen zich verdacht in de buurt van de gevangenis. Nadat het flesje met verdovende middelen door één van de smokkelaars het terrein van de gevangenis op werd gegooid, reed het drietal weg in de auto.

Met meerdere politie-eenheden werd vervolgens de jacht op de gevluchte mannen ingezet. Op de Den-Elterweg in Zutphen, ter hoogte van het ziekenhuis, werd het voertuig gevonden. De drie mannen zijn daarop, om 14.50 uur, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. 

De drugs is in beslag genomen en de politie laat weten dat justitie zich over deze niet alledaagse zaak zal buigen.

 1. Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’
  PREMIUM

  Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’

  Stoppen op je hoogtepunt. Sporters doen het wel eens. Voldaan, op waardige wijze. De Zutphense Marion Traas (50) stopt óók op haar hoogtepunt, met ontmoetingscentrum 't Atrium. Waardig. Maar voldaan? Verre van. Ze móét de deur van haar populaire zaak dichtdoen. Vanwege corona en de daaruit voortvloeiende maatregelen. Haar hart bloedt. ,,De zaak liep als een tierelier. Ik ging eindelijk geld verdienen. Maar met de anderhalvemeterregel kan ik maximaal acht mensen ontvangen. Te weinig, ik zou alleen maar geld gaan verliezen.’’
 1. Drugs, burenruzies en prostitutie: zo groot is de woonoverlast in jouw woonwijk in Zutphen
  PREMIUM
  Interactieve kaart

  Drugs, burenru­zies en prostitu­tie: zo groot is de woonover­last in jouw woonwijk in Zutphen

  Geluidsoverlast, drugsoverlast, extreme woningvervuiling, een vermoeden van criminele activiteiten en overlast door bezoekers van prostitutie bij een woning. Een greep uit de woonoverlast in de gemeente Zutphen in het afgelopen jaar. De gemeente probeert via een proef overlast in de gemeente eerder te signaleren om zo sneller in te kunnen grijpen. Het afgelopen jaar werden er 53 incidenten in behandeling genomen.
 2. Uitbater Niels opent restaurant in hartje Zutphen eind juni, ‘maar alleen als de bouw op schema ligt’
  PREMIUM

  Uitbater Niels opent restaurant in hartje Zutphen eind juni, ‘maar alleen als de bouw op schema ligt’

  De wijn- en spijskaarten zijn klaar, de wijnkelder is af en het plaatsen van de keuken begint volgende week. De ervaren sterrenchef Niels Minkman staat in de startblokken om hotel-restaurant Boutique Broederenklooster te openen in hartje Zutphen. Dat zou op 1 mei gebeuren, maar is vanwege corona vertraagd. Minkman denkt in de tweede helft van juni het restaurantgedeelte te kunnen openen. ,,Maar dat is onder voorbehoud en alleen haalbaar als de bouw vordert.’’