Volledig scherm
PREMIUM
Sinterklaas werd ook in 2017 bij zijn aankomst aan de IJsselkade vergezeld door traditionele pieten. © Zutphens Persbureau

Organisatie sinterklaasintocht Zutphen maakt kleur pieten tóch bekend

Sinterklaas wordt komende zaterdag bij zijn intocht in Zutphen vergezeld door - traditionele - bruine pieten. Het organisatiecomité van de Zutphense intocht hield de kleur van de pieten ruim twee weken geleden nog geheim, uit angst voor ongeregeldheden.

Op de Facebookpagina van het comité staat sinds afgelopen weekeinde een korte video waarop twee bruine pieten aankondigen dat ze onderweg zijn naar Zutphen. ,,Het klopt, we kiezen voor bruine pieten’’, bevestigt John Peter Murray van het intochtcomité.

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.