De Eerbeekse Beek is al weken kurkdroog. Zo droog dat omwonende Herman Heskamp er in kan gaan staan.
Volledig scherm
PREMIUM
De Eerbeekse Beek is al weken kurkdroog. Zo droog dat omwonende Herman Heskamp er in kan gaan staan. © Kevin Hagens

Oud-boswachter vreest voor definitieve teloorgang van Eerbeekse Beek: ‘Ik heb dit nog nooit meegemaakt’

Al wekenlang is er amper een plasje water te ontdekken in de beek van Eerbeek, waar het dorp haar naam aan ontleent. Jarenlang stroomde er water door de beek, wat dieren zoals kikkers, vogels en vissen aantrok. Enkel modder en bladeren zijn daarvan overgebleven. Het steekt omwonende Herman Heskamp (66): ,,Dit is echt een dieptepunt.”

1 reactie

 • H van Leening

  1 maand geleden
  Tja, steeds meer mensen in Nederland die van alles verbruiken. Zet hier een stop op en het land zal langzaam aan weer bewoonbaar en betaalbaar worden. Maar regeren is vooruit zien en tegenwoordig kijken politici niet verder dan naar de populariteit bij de eerst volgende verkiezing.
 1. Het lukte Levy (19) niet naar school te gaan, maar dankzij de ‘thuiszittersklas’ doet hij nu examen
  PREMIUM

  Het lukte Levy (19) niet naar school te gaan, maar dankzij de ‘thuiszit­ters­klas’ doet hij nu examen

  Kinderen die vanwege psychische problemen of trauma’s niet naar school gaan, maar wel leerplichtig zijn. Nederland telt er zo’n 12.000. De 19-jarige Levy was een van hen. Totdat hij in de ‘Thuiszittersklas’ van docent Martin Schravesande (45) in Brummen kwam. Hij raakte weer gemotiveerd voor school en doet dit jaar eindexamen havo. ,,Zonder deze school was dat een stuk moeizamer gegaan.”