Twee van deze busjes rijden straks door Zutphen om ouderen comfortabel naar het centrum te kunnen vervoeren en weer terug te brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee van deze busjes rijden straks door Zutphen om ouderen comfortabel naar het centrum te kunnen vervoeren en weer terug te brengen. © Spijkstaal

Ouderen kunnen vanaf begin oktober centrum van Zutphen in met nieuwe minibusjes

Oudere Zutphenaren die slecht ter been zijn en mindervaliden kunnen vanaf het eerste weekeinde van oktober met een elektrisch minibusje de binnenstad in. Stichting Stap In Stap Uit huurt twee Italiaanse centrumbusjes van de firma Spijkstaal uit Hoogvliet. De busjes vervangen de gele minibusjes die begin juli de weg niet meer op mochten omdat ze geen kenteken hebben.

  1. Minima in Lochem krijgen toch een goedkope zorgverzekering, minima Zutphen juist in onzekerheid
    PREMIUM

    Minima in Lochem krijgen toch een goedkope zorgverze­ke­ring, minima Zutphen juist in onzeker­heid

    Bijna 800 inwoners van de gemeente Lochem met een laag inkomen kunnen toch gebruik blijven maken van een goedkope collectieve ziektekostenverzekering van de gemeente. Nadat Salland Zorgverzekeringen dit jaar abrupt stopte met de zorgpolis vreesde Lochem minima geen collectieve zorgverzekering meer aan te kunnen bieden. De relatief onbekende zorgverzekeraar Aevitae biedt uitkomst.