Volledig scherm
PREMIUM
Anita Maas (links) en Petra Vervoort willen een ouderenhofje creëren, midden in Zutphen. Met niet meer dan twintig koopwoningen om een binnentuin, met een aantal gemeenschappelijke voorzieningen zoals een ontmoetingsruimte en een logeerkamer. Locaties hebben ze al op het oog, nu nog meerdere ouderen. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Ouderen uit Zutphen willen een eigen hofje met gezamenlijke wasserij en logeerkamer

Als het aan meerdere ouderen in Zutphen ligt verhuizen zij zo snel mogelijk naar een nog te bouwen hofje vol met koopwoningen en gezamenlijke voorzieningen. De ouderen willen wel kleiner gaan wonen, maar niet in een appartement of seniorencomplex.

Een binnentuin met daaromheen zo'n vijftien tot twintig koopwoningen. Daarnaast gezamenlijke voorzieningen als een wasserij, logeerkamer en fietsenstalling en dit allemaal in de buurt van winkels, openbaar vervoer en een groene omgeving. Meerdere ouderen uit Zutphen zien het al helemaal zitten. Ze willen gezamenlijk in de stad een hofje creëren om te genieten van de oude dag. 

 1. Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenenstrop
  poll

  Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenen­strop

  De sloopkogel door Theater Hanzehof óf een noodzakelijke miljoenenrenovatie met grote financiële gevolgen. De gemeenteraad van Zutphen staat volgende maand voor een moeilijke beslissing. Kiest Zutphen ervoor om het theater te laten bestaan, dan zal dat ten koste gaan van andere voorzieningen of organisaties die op dit moment subsidie krijgen. Geld voor de zo’n 10 miljoen euro kostende renovatie is er immers niet.
 2. Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’
  PREMIUM

  Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’

  De Zutphense Wendy Marsman vond op 3 augustus 2011 haar dode 2-jarige zoontje Lennart. Hij lag op zijn kamer, in zijn bedje. Doodsoorzaak: onbekend. Het label: wiegendood. Wendy's eerste reactie: opluchting. Zie je wel, ik ben niet gek. Want ze wist het vanaf Lennarts geboorte bijna zeker: dit kind blijft niet lang bij ons. ,,Dat was een heel sterk gevoel, niet op feiten gebaseerd. Een soort intuïtie.’’ Op 8 december verschijnt Wendy's boek De Laatste Kus.