Volledig scherm
PREMIUM
Jarno Visser met zijn vrouw Astrid. Ze zijn boos over de houding van de gemeente Zutphen inzake jeugd-GGZ organisatie De Verborgen Kracht. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Ouders boos dat De Verborgen Kracht in Zutphen deuren moet sluiten

Ouders van jongeren bij de Zutphense jeugdzorginstelling De Verborgen Kracht (DVK) zijn kwaad en verdrietig omdat de instelling onlangs de beslissing nam om binnenkort haar deuren te sluiten.

DVK zag zich genoodzaakt ermee op te houden nadat een samenwerkingsverband van acht gemeenten in de regio per direct de samenwerking met DVK opzegde. Dat deden de gemeenten naar eigen zeggen omdat de instelling aan de Prins Bernhardlaan in Zutphen niet goed zou samenwerken, afspraken niet nakomt en een verbeterplan weigerde op te stellen. Daardoor is er onvoldoende zicht op de kwaliteit van de jeugdzorg die geleverd wordt, zeggen de gemeenten.

  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.