Volledig scherm
Het college van B en W dat aantrad na de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Tweede van links Jolanda Pierik. © Peter Lous.

Pierik wijst terugkeer in college van Brummen van de hand

Jolanda Pierik (CDA) keert niet als wethouder terug in het nieuwe college van burgemeester en wethouders in Brummen. Wie de wethouder voor de christen-democraten in het nieuwe college wordt, is nog niet bekend.

Met wethouder Eef van Ooijen (PvdA) legde Pierik vorige week haar portefeuille neer. Ze toonden zich daarmee solidair met Peter-Paul Steinweg (VVD), die even daarvoor zijn onmiddellijke vertrek als wethouder wereldkundig had gemaakt.

’Achterkamertjesgedoe’

De liberaal is het ’achterkamertjesgedoe’ van de twee huidige coalitiepartijen CDA en PvdA zat. Deze proberen met GroenLinks en D66 achter de schermen een nieuwe coalitie te smeden. Pierik en Van Ooijen handelen lopende zaken in het demissionaire college af.

Nu er een nieuwe sluitende gemeentebegroting ligt, beschouwt Pierik dat als een geschikt moment om het stokje over te dragen aan een nieuwe wethouder. ,,Voor mij is dit een goed moment om verder te kijken naar hoe en waar ik mijn idealen het best kan verwezenlijken.’’

Tempo

,,Ik zou graag meer willen betekenen in het sociaal domein op regionaal en landelijk niveau. Daarbij wil ik me richten op minder bureaucratie en versnippering, waar veel van onze inwoners last van hebben. Mijn tempo en ambitie liggen wat dat betreft niet meer helemaal in lijn met wat in de gemeente Brummen mogelijk is. Ik denk dat ik op regionaal en of landelijk niveau meer op dit gebied kan bereiken.’’

Quote

Ik denk dat ik op regionaal en of landelijk niveau meer op dit gebied kan bereiken

Jolanda Pierik, Vertrekkend wethouder Brummen

Het CDA Brummen-Eerbeek betreurt het dat Pierik er als wethouder mee ophoudt. In 2017 verving ze de overleden Koos Paauw. Het afdelingsbestuur van de christen-democraten roemt haar bijdrage aan onder meer de uittreding uit de gemeenschappelijke regeling Delta en het opzetten van WerkFit Brummen. ,,Met deze jonge organisatie helpt de gemeente Brummen ongeveer vijfhonderd mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om zelfstandiger te worden’’, aldus het CDA.

  1. In ‘The Voice’ schitterende Ziggy (18) kon in Zutphen niet zichzelf zijn
    PREMIUM
    Video

    In ‘The Voice’ schitteren­de Ziggy (18) kon in Zutphen niet zichzelf zijn

    Bijna twee miljoen kijkers zagen Ziggy Krassenberg gisteren in The Voice of Holland vol overtuiging Queens ‘Too much love will kill you’ zingen. Alle coaches draaiden hun stoelen en Ziggy, die tot april in Zutphen woonde, koos voor Anouk. Aan met name Zutphense jongeren bewaart de achttienjarige Ziggy slechte herinneringen. ,,Ik heb veel last gehad van pesterijen en één keer ben ik zelfs een keer met een fles drank gemept.”